ROTTERDAM - Chong-Gug Song vertrekt per direct bij Feyenoord. De 25-jarige verdediger is tot overeenstemming gekomen met de Zuid-Koreaanse landskampioen Suwon Samsung Bluewings.

Hij is al medisch goedgekeurd door zijn nieuwe werkgever. Dat meldt Feyenoord donderdag op zijn website.

De Zuid-Koreaanse voetballer kwam in de zomer van 2002 naar Feyenoord. Hij was een van de vedetten van zijn land op het wereldkampioenschap dat jaar.

Song speelde destijds onder leiding van Guus Hiddink alle wedstrijden. Hij tekende voor vijf jaar voor de Rotterdamse club. Hij tekende voor vijf jaar voor de Rotterdamse club.

Song kende een goed eerste seizoen bij Feyenoord, daarna ging het minder. Dat werd mede veroorzaakt door zijn gebrekkige kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zo staat op de site. Ook vermoeidheid als gevolg van de vele lange reizen die hij voor het Zuid-Koreaanse nationale team maakte, speelde een rol.

In zijn vaderland werd niet getwijfeld aan Songs capaciteiten. Suwon Bluewings kan nu volgens coach Bum-Kun Cha uitgroeien tot een club van wereldklasse. Song speelde 69 officiële wedstrijden voor Feyenoord.