MADRID - Zinedine Zidane heeft Real Madrid aan twee extra punten geholpen, waarop niet was gerekend. De Franse international besliste de korte wedstrijd tegen Real Sociedad, die woensdag werd uitgespeeld, in blessuretijd. Hij benutte een strafschop, nadat Ronaldo was neergelegd: 2-1.

Het duel werd op 12 december in de 87e minuut bij de stand 1-1 gestaakt wegens een bommelding. Het Bernabeu-stadion werd daarop in allerijl, maar ordelijk ontruimd. Uiteindelijk liet de scheidsrechter beide ploegen woensdag nog zeven minuten voetballen. Het mini-optreden was het debuut van Vanderlei Luxemburgo als coach van Real Madrid.

Onverwacht bedankt

De Braziliaan is door deze bijzondere omstandigheid waarschijnlijk de eerste trainer die een ploeg ,,tijdens'' een wedstrijd overneemt. Zijn voorganger Mariano Garcia Remon werd vorige week onverwacht bedankt voor de bewezen diensten, nadat eerder dit seizoen Camacho er zelf al de brui aan had gegeven.

De Koninklijke had een beroerde competitiestart, maar bezet dank zij deze winst de derde plaats op de ranglijst met evenveel punten als Valencia. Koploper Barcelona heeft tien punten voorsprong.

Doeltrap

Scheidsrechter Vicente Lizonda liet het spel woensdag hervatten met een doeltrap voor Real Sociedad. Daarvan waren toch nog 15.000 toeschouwers getuige. Zij mochten gratis naar binnen. Hun helden gingen meteen volop in de aanval. De druk leidde tot een paar halve kansen voor Morientes, die voor de verandering eens in de basis stond ten koste van Owen.

De beslissing viel in de 91e minuut. Een pass van Guti bereikte Ronaldo, die Mikel Labaka probeerde te dollen en onderuit werd gehaald. Zidane stuurde vervolgens doelman Asier Riesgo van elf meter de verkeerde kant op.