ZOUERAT - Fabrizio Meoni heeft de zesde etappe van de Dakar Rally bij de motorrijders gewonnen. De 47-jarige Italiaan legde woensdag de proef van 492 kilometer in de woestijn van Mauritanië af in 4 uur, 37 minuten en 14 seconden en was daarmee 1.38 minuut rapper dan de Noor Ullevalseter.


Eric Verhoef kwam als beste van de zestien Nederlandse motorrijders binnen op de 25e plaats

De Fransman Després kwam als vierde door de tijdmeting op 4.37 en nam de leiding in het algmeen klassement. De Spanjaard Coma volgt op 35 seconden.

Eric Verhoef kwam als beste van de zestien Nederlandse motorrijders binnen op de 25e plaats. De 37-jarige Veldhovenaar, voor de tiende keer present in Dakar, deed wel een dik uur langer over de proef door de Sahara dan winnaar Meoni. Debutant Frans Verhoeven werd 36e op 1.20 uur.

Opgave McRae

De Schotse autocoureur Colin McRae heeft opgegeven. Hij raakte woensdag gewond na een crash met zijn Nissan in de zesde etappe van Smara naar Zouerat in Mauritanische woestijn.

De oud-wereldkampioen rallyrijden, die al twee dagzeges had geboekt in de 27e Dakar, was niet in staat verder te rijden. Hij werd samen met zijn Zweedse bijrijdster Tina Thorner per helikopter naar het bivak in Zouerat gebracht.

Peterhansel

Titelverdediger Stéphane Peterhansel heeft voor het eerst van zich doen spreken in de 27e Dakar Rally. De Franse autocoureur was woensdag ongenaakbaar in de zesde etappe, een proef van 492 kilometer door de Mauritanische woestijn. Hij klopte in zijn Mitsubishi landgenoot Bruno Saby met ruim zeven minuten.

Saby, die in een Volkswagen rijdt, nestelde zich wel aan kop van het autoklassement. Hij heeft precies 40 seconden voorsprong op de Franse oud-skiër Luc Alphand (Mitsubishi), die woensdag in de etappe beslag legde op de derde plaats.