ROTTERDAM - De drie topclubs Ajax, Feyenoord en PSV hebben na gezamenlijk overleg besloten in totaal 150.000 euro over te maken op giro 555 voor noodhulp aan de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

De drie voetbalclubs brengen het geld voor de getroffen gebieden voor de helft zelf op, het restant komt uit de zak van de spelers. De gezamenlijke actie staat los van andere acties die de clubs en hun supporters ondernemen.

Naast dit initiatief hebben ADO Den Haag en Stormvogels/Telstar besloten de opbrengst van het vriendschappelijke duel op donderdag 6 januari eveneens aan de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) over te maken. Roda JC en TOP Oss, die zondag tegen elkaar oefenen, volgen dat voorbeeld.

Twee kapsalons uit Almelo en Wierden gaan woensdagmiddag 12 januari de selectie van SC Heracles onder handen nemen. Overigens kan de gehele Almelose bevolking zich melden voor een knipbeurt.

Voor deze gelegenheid stelt Heracles haar business-lounge in het Polman-stadion beschikbaar. Een knipbeurt kost minimaal 15 euro en dat geld gaat naar 555.