AMSTERDAM - De nieuwe hoofdcoach Cees Lok van NEC heeft Jarda Simr voorlopig teruggezet naar Jong NEC. Nick Paymans en Roel Hendriks bewandelen dezelfde weg. "Ik wil graag werken met een kleinere selectie en heb de groep nu teruggebracht tot twintig spelers, exclusief de nog revaliderende Alexander Prent", aldus Lok in De Gelderlander.

Simr kwam sinds zijn komst in 2001 tot 58 eredivisieduels voor NEC. Deze jaargang speelde de 25-jarige Tsjech nog maar zes duels. Zijn contract loopt aan het einde van dit seizoen af en wordt niet verlengd. "Van Jarda was al bekend dat zijn contract niet verlengd zou worden en dat hij graag verhuurd wil worden", vervolgde Lok.

"Ik beschikte in mijn spelersgroep over vijf rechtsbenige middenvelders. Daar is Jarda nu het slachtoffer van geworden. En dat heb ik hem ook proberen uit te leggen."

Simr baarde in november opzien door in de Amstel Cup-wedstrijd tegen FC Twente (0-2) de hand van trainer Johan Neeskens te weigeren toen hij werd gewisseld. Hij kreeg hiervoor een boete.