AMSTERDAM - Kim Christensen is voorlopig uit de selectie van FC Twente gezet. Trainer Rini Coolen van FC Twente stuurde de Deense aanvaller weg vanwege diens onprofessionele gedrag.

Christensen kwam met overgewicht terug van het kerstreces en dat werd door Coolen niet op prijs gesteld. De Deen heeft een aflopend contract in Enschede. De 24-jarige Christensen kwam in 2003 over van Hamburger SV. Hij maakte vorig seizoen in dertig eredivisieduels zijn opwachting en scoorde daarin zeven keer. Dit seizoen staat hij op veertien competitieduels en drie doelpunten.

Mampaey

Doelman Kris Mampaey verlaat aan het einde van het seizoen FC Den Bosch. De 34-jarige sluitpost keert terug naar zijn geboorteland België, waar hij een contract voor twee seizoenen tekende bij derdeklasser Racing Mechelen.

Mampaey begon zijn loopbaan in België bij Lierse SK. Vervolgens verhuisde hij naar Willem II, waar hij vier seizoenen bleef. Daarna volgden Dunfermline en FC Antwerp als clubs, voor hij bij FC Den Bosch neerstreek. Daar is hij inmiddels onder de lat verdrongen door Martijn van Strien.