ROTTERDAM - Ramon van Haaren werkt de komende week een stage af bij Sparta. De verdediger van Feyenoord zou aanvankelijk met de Rotterdamse eredivisieclub meegaan op trainingskamp naar Gran Canaria, maar meldt zich donderdag bij de stadgenoot uit de eerste divisie.

Van Haaren (32) heeft bij Feyenoord veel te kampen gehad met blessureleed. Hij is inmiddels volledig hersteld. Mocht Sparta de verdediger fit genoeg vinden, wordt hij voor de rest van het seizoen van Feyenoord verhuurd.

Op het laatste moment is ook de Zuid-Koreaan Chong-Gug Song niet met Feyenoord meegegaan naar Gran Canaria. De website van de Rotterdamse club meldt dat de Rotterdamse club en de Zuid-Koreaanse landskampioen Suwon Samsung Bluewings in de laatste fase zitten van de onderhandelingen over een directe overgang van de 25-jarige rechtsback.

De Zuid-Koreaan kwam in de zomer van 2002 naar Feyenoord. Hij was een van de vedetten van het Zuid-Koreaanse elftal op het WK in 2002. Zuid-Korea haalde toen onder leiding van Guus Hiddink de halve finales. Song speelde alle wedstrijden. Hij tekende in 2002 voor vijf jaar bij Feyenoord.