ROTTERDAM - Het 32e ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam krijgt opnieuw een topbezetting. Naast de Zwitserse nummer 1 van de tenniswereld Roger Federer completeren de Argentijn Guillermo Coria en de Spanjaard Juan Carlos Ferrero het sterke deelnemersveld.

Toernooidirecteur Richard Krajicek, voor het tweede jaar in functie, had eerder al de Brit Tim Henman en de Argentijn David Nalbandian gecontracteerd. De Nederlanders Sjeng Schalken en Raemon Sluiter kregen een wildcard.

Het WTT in Rotterdam is van 14 tot 20 februari in sportpaleis Ahoy en krijgt, net als vorig jaar, een prijzengeld van 1 miljoen euro.

Krajicek

Krajicek presenteerde woensdag met enige trots tweederde deel van zijn deelnemersveld met Federer als onbetwiste blikvanger. De Zwitser, die nooit triomfeerde in Rotterdam, won in 2004 elf toernooien, waaronder 3 grandslams en de officieuze wereldtitel. Krajicek zei: "Federer is een legende in wording. Hij kan Pete Sampras, die 14 grandslams veroverde, overtreffen. We dachten eerst dat het twintig, dertig jaar zou duren eer zo iemand zou opstaan, maar hij is er al. Federer is de absolute nummer 1."

Federer

Federer krijgt in Rotterdam zo'n vorstelijk onthaal dat hij de Daviscup (tegen Nederland in Fribourg) laat schieten. Met Henman, Coria en Nalbandian komen nog 3 spelers uit de mondiale top-10 en van 22 spelers uit de top-35 is de deelname eveneens toegezegd.

Namen

Opvallende namen zijn: Paradorn Srichaphan (Tha), Sebastien Grosjean (Fra), Mario Ancic (Kro) en de Zweden Joakim en Thomas Johansson. Titelverdediger Lleyton Hewitt ontbreekt, omdat hij in eigen land voor Australië wel in de Daviscup uitkomt. Hij paste voor een op-en-neertje naar Nederland.

Krajicek heeft nog één wildcard weg te geven. De Nederlanders Peter Wessels en Dennis van Scheppingen zijn daarvoor de belangrijkste gegadigden. De toernooidirecteur: "Ik houd die kaart tot het laatste moment vast."