Marc Marquez heeft voor de vijfde keer op rij de Grote Prijs van de Verenigde Staten in de MotoGP op zijn naam geschreven. Valentino Rossi is de nieuwe leider in de WK-stand.

De Spaanse coureur startte van poleposition, maar zag zijn ploeggenoot Dani Pedrosa brutaal de leiding pakken bij de start. Halverwege de race nam de regerend wereldkampioen echter de eerste plaats weer over en reed naar de zege. Valentino Rossi werd tweede, voor Pedrosa.

Voor Maverick Viñales liet de Grand Prix van de Verenigde Staten uit op een deceptie. De Spaanse klassementsleider ging in de derde ronde onderuit en scoorde zodoende geen punten. Rossi nam met 56 punten de leiding in het kampioenschap over.

Bendsneyder

De winst in de Moto2 ging opnieuw naar de Italiaan Franco Morbidelli. De Kalex-coureur bleef de Zwitser Tom Lüthi en de Japanner Takaaki Nakagami voor. 

In de Moto3 was de race voor Bo Bendsneyder snel afgelopen. De 18-jarige Rotterdammer maakte een schuiver in de tweede ronde en is na drie races nog zonder punten. De zege ging naar de Italiaan Romano Fenati.