INDIANAPOLIS - Jermaine O'Neal heeft dinsdagavond in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA voor een puntenrecord in het huidige seizoen gezorgd. De speler leidde Indiana Pacers naar de vierde zege op rij met 55 punten tegen Milwaukee Bucks. De Pacers wonnen het duel met 116-99.

O'Neal, net terug van een schorsing van vijftien duels wegens zijn aandeel in een grootscheepse vechtpartij met fans in het duel tegen Detroit Pistons in november, verbeterde de hoogste score van dit seizoen van Allen Iverson. Die kwam voor Philadelphia tot 54 punten. O'Neal benaderde ook het clubrecord van de Pacers, dat met 57 punten in één wedstrijd op naam van Reggie Miller staat.

O'Neal keerde eind december terug in het team van de Pacers. Aanvankelijk kreeg hij voor zijn aandeel in het supportersgevecht een uitsluiting van 25 duels opgelegd. Een mediator, die door de vakbond van de basketballers op de zaak was gezet, oordeelde dat een schorsing van vijftien duels in zijn geval voldoende was. Een rechter ging daar vervolgens mee akkoord, waardoor O'Neal eerder dan verwacht terugkeerde binnen de lijnen.