Bas Dost heeft zaterdag in de Portugese competitie een punt gepakt met Sporting Lissabon in de topper tegen Benfica: 1-1. In Spanje boekte Atletico Madrid een 0-1 zege bij Espanyol.

Dost kwam niet tot scoren tegen Benfica, maar versierde na vijf minuten wel een strafschop voor Sporting. Die werd benut door Andre Silva. Victor Lindelof zorgde halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker.

Dost kreeg kort na rust een grote kans op zijn 29e competitietreffer van het seizoen, maar hij raakte de bal niet goed. De Nederlandse spits speelde de hele wedstrijd mee bij Sporting, waar Luc Castaignos negentig minuten op de bank bleef.

Door het gelijkspel blijft het verschil tussen koploper Benfica en nummer drie Sporting acht punten.

Atletico Madrid

In Spanje nam Atletico weer afstand van Sevilla in de strijd om de derde plek. Antoine Griezmann zorgde twintig minuten voor tijd voor het enige doelpunt tegen Espanyol.

De Fransman tikte bij de tweede paal binnen. Griezmann maakte daarmee zijn honderdste treffer in de Primera Division en is na Karim Benzema de tweede Fransman die dat lukt.

Met nog vier wedstrijden te spelen verdedigen de Madrilenen een voorsprong van drie punten op naaste achtervolger Sevilla. De derde plek in de Spaanse competitie geeft recht op een startbewijs voor de Champions League.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division