LONDEN - Chelsea is in de Premier League twee punten uitgelopen op Arsenal. De koploper won dinsdagavond voor eigen publiek met 2-0 van Middlesbrough. Didier Drogba maakte beide treffers al vroeg in de voortreffelijke eerste helft. Daarvoor had Boro-doelman Schwarzer Arjen Robben al van een zeker lijkende treffer afgehouden.

Arsenal, met opnieuw Robin van Persie als starter, kwam op Highbury niet langs Manchester City: 1-1. Uitblinker Shaun Wright-Phillips opende de score namens de bezoekers na een half uur. Pas een kwartier voor tijd maakte Fredrik Ljungberg gelijk.

Van Persie was daarna dicht bij het verlossende doelpunt. De oud-Feyenoorder raakte de lat. Chelsea heeft nu zeven punten voorsprong op zijn grootste Londense rivaal en is dus hard op weg naar de eerste titel in een halve eeuw.

Everton profiteerde van de misser door Portsmouth met 2-1 te verslaan. Leon Osman maakte de winnende goal in de slotminuut. Het verschil met de Mancunians, de nummer drie op de ranglijst op 11 punten van Chelsea, is nu nog maar een punt.

Jol voelt zich benadeeld

Martin Jol heeft na afloop van de wedstrijd tegen Manchester United (0-0) publiekelijk de hulp ingeroepen van de techniek bij de beoordeling van spelsituaties. Hij kreeg daarbij steun van collega Alex Ferguson.

De Nederlandse trainer van Tottenham Hotspur voelde zich zwaar benadeeld door een scheidsrechterlijke blunder. United-doelman Roy Carroll kreeg in de laatste minuut een inzet van Spurs-middenvelder Mendes niet onder controle. Hij liet de bal vallen en haalde die vervolgens van een meter achter de doellijn terug. Het spel ging gewoon door.

"Dat kan ik nog wel begrijpen", zei Jol over dat besluit van de spelleiders, "maar het is natuurlijk een aanfluiting dat dit bij een voetbalwedstrijd in 2005 kan gebeuren. Er is zoveel technologie beschikbaar die dit kan voorkomen. Het wordt tijd dat we die eens gaan gebruiken."

Ferguson viel Jol bij. Ook hij vindt dat videoapparatuur maar moet gaan helpen bij cruciale beslissingen. "Dit incident pleit daar weer eens voor. Je kunt de arbiter en zijn assistent hiervoor niet de schuld geven. Het had er alle schijn van dat die bal over de doellijn was, maar helemaal zeker was ik ook niet. Ik ben altijd tegen bestudering van videobeelden geweest omdat het te lang zou gaan duren. Maar ik denk nu dat zo'n beoordeling binnen 30 seconden kan. Zolang doen ze er meestal ook over om een doeltrap te nemen."