Kiki Bertens was zaterdag na haar zege in het Fed Cup-duel met Slowakije blij met haar spel. De Wateringse versloeg op het gravel in Bratislava Rebecca Sramkova met 6-1 en 6-3 en heeft het gevoel haar oude vorm weer te benaderen.

"Ik voelde me eigenlijk machtig", zei Bertens na haar overtuigende overwinning op Sramkova. "Het was lekker om weer op gravel te spelen."

"Het voelt vertrouwd en ik voel me rustiger op de baan", vervolgde ze. "Het voelt eigenlijk alsof ik mijn oude gravelspel weer oppak."

Daarmee doelde Bertens op haar spel van vorig seizoen op Roland Garros. Op het gravel in Parijs haalde ze een hoog niveau en haalde ze verrassend de halve finales. Dit jaar gaat het vooralsnog minder goed.

Rust

Tegen Sramkova kwam Bertens in de tweede set met 3-0 achter, maar ze raakte niet in paniek. "Ik was heel blij met de rust die ik had", aldus de nummer twintig van de wereld.

"Je kan ook in paniek raken aan het begin van de eerste en tweede set, maar ik bleef rustig waardoor ik de stand nog kon omdraaien."

Nederland en Slowakije staan na de eerste twee partijen in het enkelspel op 1-1 in de play-offs voor een plek in de wereldgroep in de Fed Cup. Zondag speelt Bertens tegen Jana Cepelova.

Bertens verwacht dat het nog een lastig karwei zal worden om Slowakije te verslaan "Het wordt heel zwaar. Er kan nog van alles gebeuren, maar we gaan snel een goed plan maken voor morgen."