ROTTERDAM - Doelman Gabor Babos krijgt een herkansing bij Feyenoord. "In principe is hij weer mijn nummer 1", liet coach Ruud Gullit dinsdag weten na de eerste training in het nieuwe jaar.

Babos, die vorig jaar zomer overkwam van NAC Breda, raakte eind november zijn basisplaats bij Feyenoord kwijt aan de 37-jarige reservedoelman Patrick Lodewijks. De laatste kon in de moeizame decembermaand, waarin Feyenoord veel punten en krediet verspeelde, echter evenmin overtuigen.

'Voordeel van de twijfel'

"Babos krijgt van mij nu het voordeel van de twijfel", lichtte Gullit toe. "Hij begint weer op nul. Ik denk dat het maandje rust hem goed heeft gedaan. Na een paar ongelukkige momenten kreeg hij het vorig jaar moeilijk bij ons. Pers en publiek gingen aan hem twijfelen. Nu is het tijd om hem weer vertrouwen te geven. Hij heeft zich in zijn reserverol als een prof gedragen."

Verkeerde man

Volgens PSV-doelman Edwin Zoetebier, die tot medio 2004 onder contract bij Feyenoord stond, heeft de Rotterdamse club met Babos de verkeerde man in huis gehaald. "Hij is een uitstekende lijnkeeper met geweldige reflexen", liet de Volendammer zich maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie van PSV in Eindhoven ontvallen. "Maar Feyenoord speelt meestal ver van het eigen doel af. Dan heb je veel meer aan een keeper die makkelijk uit zijn doel komt en ook goed meevoetbalt."

Rugblesssure Castelen

Voor Romeo Castelen is het nieuwe jaar pijnlijk begonnen. De international kreeg dinsdag tijdens de eerste training van Kuijt een knietje in zijn rug. De aanvaller moest van het veld worden gedragen. Castelen strompelde later door de gangen van de Kuip.

"Het is even afwachten hoe zich dat ontwikkelt", zei coach Gullit. Castelen gaat woensdag waarschijnlijk wel mee op trainingskamp naar de Canarische Eilanden.