Richel Hogenkamp komt zaterdag in de eerste partij van de Fed Cup-ontmoeting tussen Nederland en Slowakije in actie tegen Jana Cepelova, zo wijst de loting uit die vrijdag plaatsvond in Bratislava. 

De inzet van de landenwedstrijd is handhaving in de wereldgroep. Kiki Bertens speelt de tweede partij. De mondiale nummer 20 neemt het op tegen Rebecca Sramkova.

Bertens treft zondag Cepelova. Indien er na de eerste drie wedstrijden nog geen winnaar bekend is, spelen Hogenkamp en Sramkova de vierde enkelpartij.

Het Fed Cup-duel wordt afgesloten met de dubbelpartij tussen de koppels Cindy Burger/Arantxa Rus en Kristina Kucova/Cepelova.

"Richel staat de hele week goed te spelen en is er klaar voor om het eerste punt voor Nederland binnen te halen", zei captain Paul Haarhuis. "Het hele team heeft deze week goed getraind. We zijn er klaar voor om de strijd met Slowakije aan te gaan."

Cibulkova

Nederland verloor twee maanden geleden in de eerste ronde van de wereldgroep met 4-1 van Wit-Rusland. Hogenkamp was toen gepasseerd ten faveure van Burger omdat ze volgens Haarhuis niet voldoende hersteld was van een polsblessure.

In Bratislava wordt getennist op een indoor gravelbaan. Slowakije mist de geblesseerde Dominika Cibulkova, de nummer vier van de wereld.

Nederland moet door de nederlaag tegen Wit-Rusland play-offs spelen om ook volgend seizoen in de wereldgroep uit te mogen komen. Slowakije won in wereldgroep 2 van Italië en krijgt zo de kans om te promoveren naar de hoogste groep.