José Mourinho heeft grote zorgen over de blessures die aanvaller Zlatan Ibrahimovic en verdediger Marcos Rojo donderdag hebben opgelopen in het duel uit de Europa League met Anderlecht.

''Ik moet afwachten, maar mijn gevoel zegt dat het niet goed is'', zei de coach van Manchester United ver na middernacht nadat zijn club dankzij een 2-1-zege de halve finales had bereikt.

Beide spelers moesten voortijdig naar de kant met een knieblessure, de Zweed net voor het begin van de verlenging, Rojo al in de eerste helft. Ibrahimovic is de topscorer van United met alleen al in de Premier League zeventien doelpunten, Rojo is een vaste waarde centraal achterin.

Mourinho mist in het hart van de verdediging al de langer geblesseerden Chris Smalling en Phil Jones.

''Met Daley Blind hebben we nog een speler met ervaring op die plek, maar ik vind ook dat Smalling en Jones over een vervroegde terugkeer mogen denken. Voor de ploeg moet je risico nemen. Ik verwacht geen wonderen, maar in plaats van half mei zou je ook een rentree begin mei kunnen overwegen.''

Shaw

Mourinho had lovende woorden over voor Luke Shaw, de linksback die hij onlangs nog bekritiseerde.

''Shaw deed iets wat ik niet eerder heb meegemaakt. Na negentig minuten, nog voor ik wist dat ik Zlatan moest wisselen, had ik Ashley Young klaar staan om in te vallen. Luke zei tegen me: ik ga die laatste dertig minuten spelen met kramp. Als je op een andere plek iemand moet wisselen, doe het. Ik ga door.''