PERTH - Nederland heeft zijn eerste tennispartij in het hoofdtoernooi van de Hopman Cup verloren. Het team van de Verenigde Staten was dinsdag in het Australische Perth met 2-1 te sterk.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Meghann Shaughnessy had het moeilijk tegen Michaëlla Krajicek. De Amerikaanse moest al haar ervaring benutten om de gretige juniore uit Nederland van het lijf te houden.

De 15-jarige Krajicek verloor uiteindelijk in twee sets (5-7 4-6), maar kreeg wel de complimenten van haar opponente: "Ik voelde me oud tegen haar. Ze kan erg goed tennissen en heeft een sterke service", aldus Shaughnessy.

Peter Wessels kon niet overtuigen tegen James Blake. De Amerikaan, die vorig jaar nauwelijks actief was als gevolg van fysieke en psychische malheur, speelde als herboren. Wessels gaf de eerste set met 1-6 uit handen en dolf ook het onderspit in de tiebreak van de tweede: 6-7.

Het koppel Krajicek/Wessels verzachtte de pijn door wel het dubbelspel te winnen in twee sets: 7-5 7-5. Het team komt deze week nog in actie tegen Australië en Slowakije. Acht landen doen mee aan de Hopman Cup. De winnaars van de twee groepen van vier spelen zaterdag de finale.

Duitsland won in groep A ook de tweede wedstrijd, van Italië. De Duitsers wonnen maandag van favoriet Rusland. Anna-Lena Grönefeld begon dinsdag weliswaar met een nederlaag tegen Francesca Schiavone, maar de enkelzege van Tommy Haas (tegen Davide Sanguinetti) en de overwinning in het gemengddubbelspel brachten Duitsland de eindzege, waardoor de finale in zicht is.