Raymond van Barneveld heeft zijn vijftigste verjaardag niet kunnen opluisteren met een overwinning in de Premier League Darts. In Belfast verloor hij het Nederlandse onderonsje tegen Michael van Gerwen donderdag kansloos met 7-2.

Van Gerwen blijft door zijn overwinning stevig bovenaan staan in het klassement. De regerend wereldkampioen heeft na twaalf wedstrijden negentien punten. Van Barneveld zakt naar de vijfde plaats, met veertien punten uit dertien duels.

Alleen aan het begin van de partij kon Van Barneveld gelijke tred houden met Van Gerwen. Bij een stand van 3-2 liep 'Mighty Mike' echter weg bij 'Barney' en stond hij geen leg meer af.

Zijn gemiddelde van 103,09 was ook veel hoger dan de 93,55 van Van Barneveld. Zo nam Van Gerwen revanche voor de nederlaag in hun vorige onderlinge duel in de Premier League.

Wright

Alleen Peter Wright kan enigszins in het spoor blijven van Van Gerwen. 'Snakebite' won met 7-3 van James Wade en komt op zeventien punten uit dertien duels. Phil Taylor, die Gary Anderson met 7-4 versloeg, is de nummer drie.

De darters spelen na deze week nog in Birmingham, Sheffield en Aberdeen. De ontknoping valt op 18 mei bij de play-offs in Londen.