GRANADA - De Fransman David Frétigné heeft zijn tweede dagsucces behaald in de 27e Dakar Rally. Hij was zondag de snelste motorrijder in de derde etappe van de woestijnrally, een korte proef van 10 kilometer rond het Spaanse Granada.

De Yamaha-coureur zette een tijd neer van 7.57 minuten en was daarmee twee seconden sneller dan de Zuid-Afrikaan Alfie Cox. De Fransman Cyril Després werd derde in 8.00. Frétigné verstevigde door zijn zege de leiding in het motorklassement en heeft elf seconden voorsprong op Després.

Beste Nederlander bij de motoren was debutant Frans Verhoeven. Hij eindigde als 23e op 38 seconden van de winnaar. Eric Verhoef, die vrijdag nog derde was in de proloog, was een fractie langzamer dan Verhoeven en werd 24e.

Bekx

Hans Bekx heeft de smaak van winnen te pakken. De trucker uit Brabant behaalde zondag zijn tweede dagzege in de Dakar Rally. Hij legde in zijn DAF de 10 kilometer lange proef rond het Spaanse Granada als snelste af. Vrijdag won de 47-jarige transportondernemer uit Veghel ook al de proloog in Barcelona.

Bekx bleef op een ruig militair terrein de Rus Kabirov negen seconden voor. De teams van De Rooy uit Son namen de plaatsen drie en vier in. Zoon Gerard was 21 seconden langzamer dan Bekx en vader Jan zat 24 tellen achter Bekx. Neef Hans Stacey deed het ook goed met een vijfde plaats, één seconde achter zijn oom Jan de Rooy.