AMSTERDAM - Robin van Persie zorgde met zijn derde competitiedoelpunt van het seizoen voor de 1-3 eindstand bij Charlton Athletic - Arsenal. De oud-Feyenoorder schoot de bal knap diagonaal in en gooide het duel op slot.

Freddy Ljungberg maakte de twee andere Gunners-goals. Talal El-Karkouri had met een vlammende vrije trap tussendoor voor 1-1 gezorgd.

Arsenal bleef door de zege in het spoor van Chelsea dat eerder op de dag met 0-1 bij Liverpool had gewonnen. Het verschil op de ranglijst blijft vijf punten in het voordeel van Chelsea.

Paul Bosvelt opende namens Manchester City de score met een rake kopbal tegen Southampton. City won met 2-1. Shaun Wright-Phillips maakte met een fraaie solo en een ziedend schot de tweede goal voor de thuisploeg en Kevin Phillips scoorde voor Southampton

Tottenham Hotspur

Succes was er ook weer voor Martin Jol. De trainer van Tottenham Hotspur zag zijn manschappen met 5-2 over Everton denderen. Dean Marney en de Zwitserse tiener Reto Ziegler (18) maakten de eerste competitiedoelpunten in hun carrière.

Marney scoorde zelfs twee keer en gaf een assist op Robbie Keane. Pedro Mendes deelde in het feest der eerstelingen door zijn eerste goal voor de Spurs te maken. Voor Everton verzachtten Tim Cahill en James McFadden de pijn.

Manchester United, nog wel enige tijd zonder de geblesseerde Van Nistelrooij, versloeg Middlesbrough met 2-0. Fletcher en Giggs maakten de doelpunten voor de Mancunians, die nog vier punten op Arsenal moeten inlopen. Bij Middlesbrough kwamen Hasselbaink, Zenden en Reiziger in actie. Boateng is nog geblesseerd.

Uitslagen

Liverpool - Chelsea 0-1
Fulham - Crystal Palace 3-1
Aston Villa - Blackburn Rovers 1-0
Bolton Wanderers - West Bromwich Albion 1-1
Newcastle United - Birmingham City 2-1
Tottenham Hotspur - Everton 5-2
Manchester City - Southampton 2-1
Portsmouth - Norwich City 1-1
Charlton Athletic - Arsenal 1-3
Manchester United - Middlesbrough 2-0