Arsenal heeft maandag in de Premier League een nipte overwinning geboekt op bezoek bij Middlesbrough. De ploeg van manager Arsène Wenger was met 1-2 te sterk voor 'Boro'.

Mesut Özil en Alexis Sanchez zorgden voor de doelpunten van Arsenal. Tussendoor zorgde Alvaro Negredo voor de gelijkmaker bij Middlesbrough.

Marten de Roon begon in de basis bij de thuisploeg. De Nederlandse middenvelder werd elf minuten voor tijd gewisseld.

Door de zege neemt Arsenal de zesde plaats op de ranglijst weer over van Everton. Beide ploegen staan op 57 punten, maar de 'Gunners' hebben twee duels minder gespeeld.

Middlesbrough bezet de negentiende plaats. De ploeg van manager Steve Agnew heeft slechts drie punten voorsprong op hekkensluiter Sunderland.

De Roon

De Roon kwam in de 23e minuut tot scoren voor Middlesbrough, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Drie minuten voor rust was Sanchez uit een vrije trap wel trefzeker voor Arsenal.

Aan het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een treffer van Negredo. De Spanjaard vond het net uit een voorzet van Stewart Downing.

Middlesbrough kreeg vervolgens kansen op een voorsprong, maar Özil zorgde twintig minuten voor tijd voor de winnende goal van Arsenal. De Duitser schoot raak na voorbereidend werk van Aaron Ramsey.

In blessuretijd voorkwam doelman Brad Guzan een grotere nederlaag voor zijn ploeg door een inzet van Ramsey te keren.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League