John Terry keert Chelsea aan het einde van dit seizoen de rug toe. De 36-jarige verdediger is bezig aan zijn negentiende seizoen bij de huidige koploper in de Premier League.

Het contract van Terry loopt na dit seizoen af. Het is nog onbekend voor welke club hij volgend seizoen zal uitkomen.

"Na 22 jaar (inclusief jeugdopleiding, red.) kan ik zoveel zeggen over deze geweldige club en zoveel mensen bedanken", zegt de Engelsman op de website van Chelsea.

"Ik kan mijn teamgenoten, de technische staf en de supporters die me door de jaren zoveel steun hebben gegeven, niet genoeg bedanken", vervolgt Terry.

Hij zal op korte termijn een besluit nemen over zijn toekomst. "Op dit moment wil ik me volledig richten op het behalen van successen met mijn club."

Debuut

Terry maakte in 1998 zijn debuut voor Chelsea. In totaal speelde hij in alle competities 713 wedstrijden, waarvan 578 als aanvoerder, voor de 'Blues'. Daarin maakte hij 66 doelpunten.

De 78-voudig international veroverde zestien prijzen met Chelsea. In 2012 won hij met zijn club de Champions League, waarin Bayern München na strafschoppen werd verslagen. Terry miste de wedstrijd door een schorsing.

Naast de winst in de Champions League werd Terry vier keer landskampioen met Chelsea en won hij vijf keer de FA Cup, driemaal de League Cup, twee keer de Community Shield en eenmaal de Europa League.

Dit seizoen raakte de routinier zijn basisplaats kwijt bij Chelsea. Hij kwam in de Premier League pas vijf keer in actie.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League