GRONINGEN - FC Groningen en BV Veendam spelen woensdagavond (19.30 uur) in het Groningse Oosterparkstadion een benefietwedstrijd ten bate van de hulpverlening in Azië. De toegang bedraagt 5 euro. De opbrengst gaat, zonder aftrek van gemaakte kosten, naar het landelijke gironummer 555.

Niet alleen de toeschouwers moeten de entreeprijs betalen. Ook de aanwezige voetballers, bestuursleden, scheidsrechter en journalisten zullen 5 euro doneren.

De actie is een initiatief van een journalist van RTV Noord. "We hebben dat idee direct omarmd", meldde Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen. "Het zou prachtig zijn als we het stadion vol krijgen."

Ook NEC heeft een actie gepland. De Nijmeegse voetbalclub speelt op 16 januari om 14.30 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach, de ploeg van Dick Advocaat.

Na overleg tussen beide clubs is besloten de opbrengst van deze wedstrijd over te maken naar giro 555. Kaarten kosten 7 euro per stuk. Aan de leden van de NEC-businessclub wordt een bijdrage van 25 euro gevraagd.