Titelverdediger Cleveland Cavaliers is de play-offs in de NBA begonnen met een benauwde zege. De 'Cavs' wonnen zaterdag het eerste duel in de best-of-sevenserie tegen Indiana Pacers ternauwernood met 109-108. 

CJ Miles miste in de laatste seconde de kans om de Pacers de winst te bezorgen. Bij de club uit Cleveland toonde LeBron James aan dat hij klaar is voor de play-offs. De grote vedette nam zijn ploeg bij de hand met 32 punten en dertien assists.

Kyrie Irving nam 23 punten voor zijn rekening. Bij de Pacers was Paul George goed op schot met 29 punten.

Cleveland Cavaliers sloot het reguliere seizoen af met een reeks nederlagen en moest de eerste plaats in de Eastern Conference daardoor nog afstaan aan Boston Celtics. Vorig seizoen veroverden James en zijn ploeggenoten de titel door Golden State Warriors in de grote NBA-finale te verslaan (4-3).

Spurs

San Antonio Spurs is de play-offs in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA begonnen met een ruime overwinning. De club besliste het eerste duel met Memphis Grizzlies (111-82). Kawhi Leonard maakte een uitstekende indruk bij de winnende formatie en tekende voor 32 punten.

Giannis Antetokounmpo was de grote man bij Milwaukee Bucks in het duel met Toronto Raptors. De Griek maakte 28 punten en pakte ook nog eens acht rebounds. Hij leidde zijn ploeg naar een verdiende zege (97-83).

Utah Jazz won in een spannend duel bij LA Clippers (97-95). Joe Johnson maakte in de slotseconde de beslissende punten. Utah Jazz zag center Rudy Gobert al vroeg in het duel uitvallen met een knieblessure.