Phillip Cocu vindt de manier waarop PSV zaterdag punten verspeelde bij ADO Den Haag typerend voor het hele seizoen van zijn ploeg. De Eindhovenaren speelden door een doelpunt in de slotfase van Mike Havenaar met 1-1 gelijk.

"We verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien en kregen daardoor nog de gelijkmaker tegen. Dat is ons dit seizoen al vaak overkomen", mopperde Cocu na de wedstrijd bij FOX Sports. "Daarom staan we op achterstand."

PSV gaf onlangs ook al een overwinning uit handen bij FC Twente (2-2). In Enschede had Andres Guardado vorige week schuld aan de tegentreffer.

Zaterdag was het Santiago Arias die in de slotfase verzuimde om Havenaar buitenspel te zetten, waarna de Japanse spits de 1-1 maakte. "Tegen Twente hebben we kunnen zien hoe bepalend details zijn en nu weer", aldus Cocu.

Wissel

De trainer wilde Guardado direct na de gelijkmaker wisselen, maar zijn assistenten vulden het briefje voor de vierde official verkeerd in. Daardoor maakte niet Guardado met rugnummer 18, maar spits Jürgen Locadia met rugnummer 19 plaats voor Steven Bergwijn.

"Een menselijke fout", zei Cocu, die zich langs de lijn wel kwaad had gemaakt om het gerommel. "Ik heb het maar zo gelaten om niet nog meer tijd te verspillen."

Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt PSV uitgespeeld. Volgende week wacht in Eindhoven wel de topper tegen Ajax. "Over de titel hoeven we niet te praten", zei Cocu.

PSV-Ajax

"We moeten proberen zo hoog mogelijk te eindigen en de ploeg boven ons nog in te halen. Wij gaan er dus alles aan doen om van Ajax te winnen, dan komen we nog dichterbij."

PSV heeft met nog drie duels voor de boeg vier punten achterstand op Feyenoord en drie op Ajax. De Rotterdammers nemen het zondag thuis op tegen FC Utrecht, terwijl de Amsterdammers in eigen huis sc Heerenveen treffen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie