Ronald Koeman rijgt met Everton de records aaneen. Zijn ploeg boekte zaterdag tegen Burnley (3-1) de achtste zege op rij op het eigen Goodison Park, iets wat de club uit Liverpool nooit eerder lukte in de Premier League

"We breken veel records, hopelijk gaan we daar tot het einde van het seizoen mee door", zei Koeman. "We staan er goed voor, alles is nog mogelijk."

Een Europees ticket is al zo goed als zeker binnen voor de huidige nummer vijf Everton, dat stiekem zelfs droomt van de Champions League.

Vooral dankzij een ijzersterke serie in eigen stadion doet de ploeg van Koeman mee in de strijd om de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen een plek in de voorronde van het belangrijkste Europese bekertoernooi oplevert.

Het verschil met nummer vier Liverpool is nu zes punten. De stadgenoot van Everton gaat zondag nog op bezoek bij West Bromwich Albion. "Hopelijk gaan de topteams nog punten laten liggen", aldus Koeman.

Barkley

Topschutter Romelu Lukaku pikte tegen Burnley zijn 24e doelpunt van het seizoen mee. De Belg evenaarde een Everton-record van Dixie Dean door voor de negende thuiswedstrijd op rij te scoren.

Uitgerekend Ross Barkley leidde in de tweede helft de 2-1 in. Het schot van de Engelse middenvelder werd onderweg van richting veranderd en vloog over de keeper in het doel.

Barkley was deze week veel negatief in het nieuws omdat hij vorig weekend een klap kreeg in een bar. Beelden van het incident verschenen al snel op sociale media. "Het heeft allemaal veel impact gehad op Ross. Maar de beste manier om alles te vergeten, is gewoon voetballen", zei Koeman.

Barkley kreeg in de slotfase een publiekswissel.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League