Bas Dost heeft Sporting Lissabon vrijdag met een doelpunt aan een ruime overwinning geholpen in de Portugese competitie. In Frankrijk boekte Paris Saint-Germain een 0-2 uitzege op Angers.

De Nederlandse spits maakte na iets meer dan een uur spelen de derde treffer voor zijn ploeg in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Vitoria Setubal.

Voor Dost betekende het al zijn 28e competitiedoelpunt van dit seizoen. Hij voert daarmee de topscorerslijst aan in de Primeira Liga.

Gelson Martins opende na twintig minuten de score voor Sporting. William Carvalho verdubbelde na een klein uur spelen de marge.

Dost speelde de hele wedstrijd mee bij Sporting. Marvin Zeegelaar begon ook in de basis bij de bezoekers en werd elf minuten voor tijd gewisseld.

Door de zege verstevigt Sporting de derde plaats. De ploeg heeft nu nog vier punten achterstand op nummer twee FC Porto, dat zaterdag nog op bezoek gaat bij Sporting Braga.

Paris Saint-Germain

In Frankrijk vergrootte PSG de druk op koploper AS Monaco. De regerend kampioen komt door de zege op Angers in punten voorlopig gelijk met de Monegasken.

Monaco, dat over een veel beter doelsaldo beschikt, speelt zaterdag nog thuis tegen Dijon.

Angel Di Maria zorgde voor beide doelpunten van PSG. De Argentijnse aanvaller bracht de bezoekers na een klein half uur uit een vrije trap op 0-1.

Zes minuten voor tijd rondde Di Maria een snelle aanval succesvol af en stelde daarmee de zege veilig.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Ligue 1