Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat de T-wing verboden moet worden in de Formule 1. Verschillende teams maken dit seizoen gebruik van de vleugels die bevestigd zijn aan de haaienvin.

Max Verstappen beschadigde vrijdag in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein zijn auto toen hij over de afgebroken T-wing van de Mercedes van Valtteri Bottas heen reed.

Hierdoor stond de Red Bull-coureur lange tijd in de pits en kon hij uiteindelijk slechts achttien rondes afleggen.

"De T-wing heeft vandaag voor zo’n 50.000 Britse pond (59.000 euro) schade aangericht, dus ik denk dat het vanwege de kosten en de veiligheid verbannen zou moeten worden", stelt Horner tegenover Motorsport.com.

Veiligheidsredenen

"Ik ben waarschijnlijk niet de juiste persoon om dit aan te vragen, want wij rijden hier niet mee", vervolgde de Brit. "Dus iedereen zal straks roepen dat wij ervan af willen omdat we er toch geen op de auto hebben."

"Maar ik denk dat Charlie Whiting nu een mooie aanleiding heeft om dit om veiligheidsredenen te verbieden. Maar ik heb zo’n voorgevoel dat we ze de rest van het jaar nog wel zullen blijven zien."

Bij Verstappen moest de vloerplaat van zijn Red Bul vervangen worden. "Het verbaast me hoeveel schade die T-wing heeft aangericht", zegt de Limburger zelf.

Competitief

Hij klokte met 1.32,245 de achtste tijd en was bijna een seconde langzamer dan Sebastian Vettel. "De andere kant van onze garage lijkt wel competitief'', zei Verstappen over zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, die vrijdag tweede en derde werd.

"We hebben allebei met andere afstellingen van de auto gereden en de snelheid lijkt er aardig in te zitten. Ik hoop zaterdag in de derde training zoveel mogelijk rondjes te kunnen rijden, om de verloren tijd in te halen. Dan kan ik beter inschatten wat mijn doel voor zondag gaat worden.''