Het Nederlands elftal speelt de oefeninterland tegen Marokko definitief in Agadir. De vriendschappelijke wedstrijd zou in eerste instantie op woensdag 31 mei in Casablanca worden gespeeld.

Het net gerenoveerde stadion Mohammed V in Casablanca blijkt nog niet klaar voor een internationale wedstrijd. Marokko en Oranje wijken daarom uit naar het zuidelijker gelegen Agadir.

De wedstrijd in het nieuwe Stade Adrar, dat plaats biedt aan zo'n 45.000 toeschouwers, begint om 19.30 uur Nederlandse tijd. In Marokko is het dan twee uur vroeger, mede omdat dan de ramadan wordt gehouden.

Heel wat supporters van Oranje hadden al een reis geboekt naar Casablanca. De KNVB wil de fans die extra kosten moeten maken, tegemoet komen.

Zo kan Oranje toch nog het WK halen
60
Zo kan Oranje toch nog het WK halen

Ivoorkust

Voor het Nederlands elftal dienen de oefeninterlands tegen Marokko en Ivoorkust (4 juni) als voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Luxemburg op 9 juni. Die laatste twee wedstrijden zijn allebei in De Kuip in Rotterdam.

In de WK-kwalificatiegroep bezet Oranje de vierde plaats na de 2-0 nederlaag van vorige maand tegen Bulgarije. De achterstand op nummer drie Bulgarije is twee punten. Nummer twee Zweden heeft drie punten meer.