Max Verstappen heeft vrijdag bij de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein de achtste tijd laten noteren. Sebastian Vettel realiseerde opnieuw de snelste tijd.

Verstappen kwam tot een snelste tijd van 1.32,245. De 19-jarige Limburger moest daarmee bijna een seconde toegeven op Vettel.

Verstappen stond in de tweede vrije training lang in de pits. De Red Bull-coureur beschadigde de onderkant van zijn auto toen hij over de afgebroken T-wing van de Mercedes van Valtteri Bottas heen reed.

In totaal legde de Nederlander tijdens de tweede vrije training slechts achttien rondes af.

In de eerste vrije training klokte Verstappen eerder op vrijdag de derde tijd, achter Vettel en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Vettel

Vettel zette 1.31,310 neer en was daarmee bijna anderhalve seconde sneller dan in de eerste vrije training. Daarin liet de Ferrari-coureur met 1.32,697 ook de snelste tijd noteren.

Vettel was slechts 0,041 seconde sneller dan Bottas. Ricciardo reed in zijn Red Bull met 1.31,376 de derde tijd.

Na een uur in de tweede vrije training viel de Ferrari van Vettel stil. De Duitser wist de pits nog te bereiken en kon zijn weg al snel vervolgen.

Raikkonen

Ferrari-coureur Kimi Raikkonen, die in de eerste vrije training al snel uitviel door een oververhitte motor, herstelde zich met de vierde tijd. Lewis Hamilton kwam met 1.31,594 niet verder dan de vijfde tijd.

De derde vrije training staat zaterdag om 14.00 uur op het programma. Om 17.00 uur volgt de kwalificatie. De race gaat zondag om 17.00 uur van start.