Manchester United kan de rest van dit seizoen waarschijnlijk geen beroep meer doen op Juan Mata. De 28-jarige Spanjaard onderging afgelopen maand een operatie aan zijn lies.

Manager Jose Mourinho liet vrijdag op de persconferentie in de aanloop naar de topper tegen Chelsea weten dat Mata tot eind mei uit de roulatie is.

Hierdoor mist de middenvelder behalve het duel met Chelsea ook de uitwedstrijden tegen Manchester City, Arsenal en Tottenham Hotspur. Hij maakte dit seizoen in de Premier League zes doelpunten in 22 competitiewedstrijden.

Mourinho ziet de topper tegen Chelsea niet als een speciaal duel. "Het is geen emotionele wedstrijd voor mij. Het duel verschilt niet van andere duels", aldus de Portugees, die Chelsea in de periodes 2004-2007 en 2013-2015 onder zijn hoede.

Jones

Naast Mata moet United het voorlopig ook zonder Phil Jones en Chris Smalling stellen. Beide verdedigers zijn tot half mei niet inzetbaar bij de nummer vijf van de Premier League.

Jones raakte geblesseerd aan zijn teen tijdens een training van de Engelse nationale ploeg na een ogenschijnlijk onschuldige botsing met uitgerekend Smalling. Die liep tijdens de interlandperiode een enkelblessure op.

Door de blessures van Jones en Smalling kan Mourinho alleen maar hopen dat Eric Bailly en Marcos Rojo de rest van het seizoen wel fit blijven. "Zij moeten tot het uiterste gaan", zegt de manager van United. "Er is geen andere keus, want we hebben verder geen centrale verdedigers meer."

Europa League

Manchester United speelde donderdag met 1-1 gelijk in de heenwedstrijd tegen Anderlecht in de kwartfinales van de Europa League.

De wedstrijd tussen Manchester United en Chelsea vindt zondag om 17.00 uur plaats op Old Trafford.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League