Davy Klaassen is tevreden met de 2-0 thuiszege op Schalke 04 in de kwartfinale van de Europa League. De aanvoerder van Ajax vindt het enige minpuntje dat er zoveel kansen werden gemist.

Klaassen maakte beide goals voor Ajax, waarvan de eerste uit een penalty. In de tweede helft schoot hij raak na een flitsende aanval. Kansen op een grotere uitslag werden daarna echter niet benut.

"Ik ben heel tevreden, maar een verbeterpuntje is dat we meer hadden moeten scoren", bleef hij kritisch voor de camera van RTL7. "Natuurlijk oefenen we op afwerken, maar af en toe kunnen er wel wat meer in."

Het niveau dat Ajax haalde in het treffen met de nummer tien van de Bundesliga verraste Klaassen in positief opzicht. "We zijn tot mooie dingen in staat, maar ik wist niet dat we al zover waren. De eerste vijf minuten was het aftasten, maar daarna waren wij sterker."

Bosz

Bij Peter Bosz waren er ondanks de mooie uitslag ook dubbele gevoelens. "Ons rendement moet omhoog, daar moeten we aan werken'', vond de Ajax-trainer. "Een bal op de lat is pech, maar alleen voor de doelman moet je scoren. Daar blijven we aan werken."

"Maar ik wil niet alleen dit benadrukken. Daar zou ik mijn team tekort mee doen. Want we hebben zo goed gespeeld vanavond."

Druk

Bosz genoot ervan dat Ajax de Duitsers geen moment in de wedstrijd liet komen. "Ik heb goed voetbal gezien en heel veel kansen. We hebben gespeeld op de manier waarop we willen spelen."

"We hebben vroeg druk gezet en ze nauwelijks tijd aan de bal gegeven. De samenwerking tussen de spelers en fans was ook geweldig. In het begin van het seizoen stond één vak achter het doel achter de ploeg. Nu het hele stadion. Dat heeft geholpen."

Kluivert

Ook Justin Kluivert, die de assist gaf bij de 2-0 van Klaassen, vond dat Ajax meer treffers had kunnen maken. "2-0 is natuurlijk een goed resultaat, maar het had nog mooier kunnen zijn. Al is het positief dat zij geen uitdoelpunt hebben gemaakt."

"Natuurlijk balen we een beetje dat we niet meer hebben gescoord, maar je moet ook kunnen genieten. We gaan dit zeker even vieren en dan moet de blik weer op Heerenveen", doelt hij op de thuiswedstrijd van zondag in de Eredivisie.

Kluivert is trots dat hij met zijn assist een belangrijk aandeel had in de zege. "Ik kreeg een goede bal van Traoré en mijn voorzet pakte daarna gelukkig goed uit. Ze keken allemaal naar de bal, maar Klaassen was het slimst en schoot goed raak."

De return in Gelsenkirchen is volgende week donderdag.