Lionel Messi mag zich op 4 mei melden bij de disciplinaire commissie van wereldvoetbalbond FIFA. De Argentijnse sterspeler hoopt dat zijn schorsing bij de nationale ploeg voor het beledigen van een assistent-scheidsrechter kan worden teruggedraaid.

Claudio Tapia, de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond AFA, vertelde donderag aan de krant La Nacion dat Messi zijn verhaal mag doen bij de commissie. Tapia zou donderdag naar Barcelona vliegen om Messi ervan te overtuigen op 4 mei naar Zürich af te reizen. 

De sterspeler van FC Barcelona en Argentijns international werd na het WK-kwalificatieduel van zijn land met Chili voor liefst vier interlands geschorst omdat hij een van de assistent-scheidsrechters zou hebben beledigd. Hij is in beroep gegaan, maar zat inmiddels al een duel van die straf uit.

De vedette is hard nodig om Argentinië naar het WK 2018 in Rusland te leiden. De verliezend WK-finalist van 2014 staat slechts vijfde in de kwalificatiepoule in Zuid-Amerika. Die plaats zou aan het eind van de rit niet goed zijn voor directe plaatsing, maar wel voor het spelen van een play-off.

Brief

Messi schreef al een persoonlijke brief aan de FIFA in de hoop zijn schorsing terug te draaien. Daarin staat dat hij het niet gemunt had op de assistent, maar dat hij 'schold tegen de lucht'. Zonder de geschorste Messi verloor Argentinië  met 2-0 van Bolivia.

De reis van Tapia zou niets te maken hebben met de zoektocht naar een nieuwe bondscoach, nadat maandag afscheid werd genomen van Edgardo Bauza. De trainer van Sevilla, Jorge Sampaoli, zou de droomkandidaat zijn, verklaarde eerder AFA-vicevoorzitter Daniel Angelici.