Michael van Gerwen heeft aan de topper tegen Peter Wright in de Premier League Darts een punt overgehouden. De Nederlander speelde donderdag in de Echo Arena in Liverpool met 6-6 gelijk. Raymond van Barneveld kreeg tegen Adrian Lewis een negendarter om zijn oren en verloor met 7-4.

Van Gerwen slaat met het gelijkspel de aanval op zijn koppositie af. De regerend wereldkampioen heeft na elf speelronden zeventien punten, twee meer dan Wright. 'Snakebite' verloor later donderdagavond met 7-2 van Gary Anderson en liet zo de kans liggen om alsnog de eerste plaats over te nemen.

'Mighty Mike' moest tot het uiterste gaan om een nederlaag tegen Wright te voorkomen. Hij kwam slecht uit de startblokken en kwam zelfs met 5-1 achter, maar won daarna vijf van de laatste zes legs.

Van Gerwen leed dit seizoen in de Premier League pas één nederlaag. Op de achtste speeldag ging hij in Manchester met 7-5 onderuit tegen Raymond van Barneveld.

Negendarter

Van Barneveld kwam er in zijn partij tegen Lewis nauwelijks aan te pas. De Engelsman bracht het publiek in Liverpool in extase door bij een 2-1 voorsprong een negendarter te maken. Ook daarna liet hij 'Barney' niet meer terug in de wedstrijd komen.

Ondanks de nederlaag heeft Van Barneveld nog volop zicht op het bereiken van de halve finale. Met veertien punten uit twaalf wedstrijden staat hij op de vierde plaats. Lewis schuift op naar plaats vijf. Anderson is dankzij zijn zege op Wright nu de nummer drie in de stand.