Spelersvakbond FIFPro vindt dat Borussia Dortmund nooit zo snel na de aanslag op de spelersbus al had mogen voetballen. De organisatie wil graag duidelijke richtlijnen voor soortgelijke incidenten in de toekomst.

De bus van Dortmund was dinsdag op weg naar het eigen stadion toen er meerdere explosieven ontploften. De Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco werd daarop door de UEFA met 22 uur uitgesteld. Woensdag gingen de Duitsers met 2-3 onderuit.

Volgens de FIFPro was de adempauze die werd ingelast veel te kort. "Spelers zijn op de eerste plaats mensen en dat moet altijd voorop staan. Pas op de tweede plaats mag naar het sportieve worden gekeken", staat in een verklaring die donderdag werd gegeven.

"We vinden dat dit incident serieus genoeg was om een langer uitstel dan één dag te rechtvaardigen, ongeacht de problemen die dat veroorzaakt op de internationale voetbalkalender."

Tuchel

Dortmund-coach Thomas Tuchel liet zich al zeer kritisch uit op de beslissing van de UEFA om de wedstrijd op woensdag alsnog door te laten gaan. "Zij hebben het incident behandeld alsof er een blik bier naar de bus is gegooid", oordeelde hij.

Bij de aanslag op de bus raakte Marc Bartra gewond. De verdediger zal ongeveer een maand nodig hebben om te herstellen.