De Argentijnse voetbalbond AFA heeft bondscoach Edgardo Bauza ontslagen. Voorzitter Claudio Tapia maakte het ontslag maandagavond (lokale tijd) publiekelijk. 

Aanleiding voor het ontslag zijn de slechte resultaten in de kwalificatiecampagne voor het WK. Argentinië won slechts drie van de acht wedstrijden onder leiding van de 59-jarige Bauza.

"We zijn tot de conclusie gekomen dat Bauza niet langer de geschikte man is om het elftal te leiden. We hebben hem op de hoogte gesteld dat hij per direct geen bondscoach meer is", zei Tapia, die donderdag nog het vertrouwen uitsprak in Bauza. 

"Hij is de trainer van de nationale ploeg, we moeten met elkaar blijven samenwerken", liet Tapia zich destijds ontvallen. Hij voegde daaraan toe dat hij het contract van Bauza met de Argentijnse bond respecteerde. 

Sampaoli

Jorge Sampaoli wordt genoemd als mogelijke opvolger. De Argentijnse trainer van Sevilla werd onlangs ook al in verband gebracht met het bondscoachschap van Oranje. Sampaoli leidde Chili in 2015 naar de Copa America-titel.

Argentinië verloor, de naar nu blijkt laatste wedstrijd met Bauza aan het roer, zonder aanvoerder Lionel Messi van Bolivia (2-0). De sterspeler moet nog drie wedstrijden uitzitten van de schorsing van vier duels vanwege het uitschelden van de grensrechter in de confrontatie met Chili (1-0 winst). 

In de kwalificatiereeks staat Argentinië met nog vier wedstrijden voor de boeg op een vijfde plaats, wat recht geeft op een plaats in de play-offs waarin gespeeld wordt tegen een land uit de poule van Oceanië. De nummer een tot en met vier van Zuid-Amerika plaatsen zich direct voor het WK 2018 in Rusland. Brazilië is al zeker van een plek.

De volgende wedstrijden in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecampagne zijn pas na de zomer. Op 31 augustus staat voor Argentinië het uitduel met Uruguay op het programma, op 5 september wacht een thuiswedstrijd tegen Venezuela.