PARIJS - Tennisster Caroline Vis heeft op Roland Garros een geslaagde dag achter de rug. De 32-jarige Vlaardingse plaatste zich zaterdagavond voor de tweede ronde van het gemengddubbel. Met haar Australische collega Michael Hill zorgde Vis voor een verrassing door het als tweede geplaatste koppel Kimberly Po-Messerli/Donald Johnson uit de Verenigde Staten in drie sets te verslaan: 7-5 5-7 -4.

Eerder op de dag had Vis zich al verzekerd van de derde ronde in het vrouwendubbel. Ze versloeg met haar tennispartner Alexandra Fusai uit Frankrijk het Spaanse koppel Eva Bes/Lourdes Dominguez Lino: 6-1 6-0.

André Agassi verspilde zaterdag tijd noch moeite. De 32-jarige Amerikaan deklasseerde met hoogwaardig graveltennis de twaalf jaar jongere Spanjaard Tommy Robredo. Het duel tussen de oudste en jongste speler in de derde ronde duurde amper anderhalf uur: 6-2 6-4 6-2.

Steffi Graf, de echtgenote van Agassi, was voor de eerste keer sinds het begin van het toernooi in Parijs op de tribune aanwezig. De zesvoudige winnares van Roland Garros zag dat het goed was. Haar man, als vierde geplaatst in Parijs, was tegen de nummer 25 van de plaatsingslijst in topvorm. De toeschouwers genoten met volle teugen van de galavoorstelling van Agassi, die het toernooi in 1999 voor de eerste en tot dusver enige keer won.

Met Tommy Haas (3), Lleyton Hewitt (1) en Agassi (4) is ook de als tweede geplaatste Marat Safin nog in het toernooi. De Rus zegevierde zaterdag in vier sets over de Argentijn David Nalbandian: 6-3 6-3 3-6 6-4.

Paul Haarhuis bereikte met zijn Russische tennispartner Jevgeni Kafelnikov simpel de vierde ronde van het dubbelspel. Het nieuwe koppel versloeg het Argentijnse tweetal Lucas Arnold/Gaston Etlis in twee sets: 6-1 6-2.