Greg Van Avermaet was zondag dolblij nadat hij Parijs-Roubaix op zijn naam had geschreven. De 31-jarige Belg zag een lang gekoesterde wens in vervulling gaan.

"Eindelijk heb ik een van de monumenten in de wielersport gewonnen", sprak de winnaar na zijn sprint op de wielerbaan van Roubaix. ''Toen ik jaren geleden deze wedstrijd voor het eerst reed, dacht ik dat ik 'm nooit zou kunnen winnen. Ik was zo moe."

Van Avermaet was, nadat hij eerder in de wedstrijd nog door pech achterop was geraakt, in een kopgroep beland met Zdenek Stybar en Sebastian Langeveld.

''Ik reed op een ongelukkig moment lek, mijn ploeg heeft me daarna geweldig geholpen. Zeker Daniel Oss, die op een gegeven moment alleen voorop reed. Alle puzzelstukjes vielen vandaag in elkaar."

Verrast

Stybar nam het initiatief in de eindsprint, maar Van Avermaet passeerde de Tsjech in de laatste meters en zorgde daarmee voor een persoonlijke primeur. 

"Ik was verrast dat er op het einde nog een paar jongens in ons groepje teruggekomen waren", aldus Van Avermaet. "Ik moest ook nog even in de remmen, omdat ik niet wilde vallen, maar uiteindelijk had ik toch veel overschot op Stybar. Het is een overwinning uit het boekje."