Michael van Gerwen handhaaft zich door een overwinning op James Wade aan kop van de Premier League Darts. De regerend wereldkampioen won donderdag in Dublin met 7-5. Raymond van Barneveld was ook te sterk voor Wade, maar verloor de dartsklassieker tegen Phil Taylor.

Wade leek Van Gerwen in de tiende speelronde een puntje af te snoepen, maar zover liet de Nederlander het niet komen. Bij een 6-5 voorsprong stelde hij in de laatste leg met een finish van 138 de zege veilig.

De wereldkampioen uit Brabant speelde een wisselvallige partij. Hij kwam eerst met 2-4 achter, waarna hij alsnog zijn ritme en zuiverheid vond. Op 6-4 zakte de concentratie weer even weg bij Van Gerwen en mocht Wade alsnog hopen op een gelijkspel.

Met een geweldige finish van 138 pakte 'Mighty Mike' alsnog de beslissende leg, met Wade op 41. De Nederlander gooide in totaal zes keer 180 en eindigde met een gemiddelde van 113. Wade scoorde een gemiddelde van bijna 111.

Van Gerwen komt door de zege na tien speelronden op zestien punten. Peter Wright, die in Dublin met 6-6 gelijkspeelde tegen Dave Chisnall, heeft twee punten minder.

Van Barneveld

Van Barneveld zag in de partij tegen zijn aartsrivaal Taylor een eind komen aan een mooie serie van vier overwinningen op rij in de Premier League. In een eenzijdige partij kwam de Hagenaar niet verder dan drie gewonnen legs: 3-7.

De dartsklassieker begon met drie breaks op rij en een 2-1 voorsprong voor Taylor. Pas toen de Engelsman was uitgelopen naar 4-1 en de kans op de 5-1 had laten liggen, kwam Van Barneveld iets beter in de wedstrijd. Hij knokte zich terug tot 3-5, maar daarna klaarde Taylor de klus alsnog.

'Barney' gaf zijn avond toch nog wat glans door zijn tweede partij van de avond te winnen. Hij zette Wade, die eerder al had verloren van Van Gerwen, met 7-2 opzij. Van Barneveld komt na elf wedstrijden op veertien punten en bezet daarmee de derde plaats.

Jelle Klaasen viel na de vorige speelronde af en is er in Ierland dus niet meer bij.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League Darts