AMSTERDAM - Ierland en Kameroen zijn het WK-voetbal begonnen met een gelijkspel. In het Big Swan Stadium van Niigata hielden beide ploegen uit Groep E elkaar in evenwicht: 1-1. Patrick Mbomba opende kort voor rust de score voor Kameroen, Matt Holland trok in de 52ste minuut de stand weer gelijk.
WK-voetbal

De Ieren onder leiding van coach Mick McCarthy maakten vooral halverwege de tweede helft de meeste aanspraak op de volle buit. Kameroen leek vrede te hebben met een gelijkspel en liet de Europeanen komen.

De grootste kans kreeg invaller Stephen Reid in de slotfase. De speler van Millwall schoot de bal uit een vrije trap hard op doel. Doelman Alioum Boukar had enige moeite met de Ierse pegel en zag tot opluchting de bal uit zijn handen over het doel glippen.

McCarthy

Mick McCarthy toonde zich na afloop tevreden "Hiermee is te leven. De Afrikaanse landen behoren tot de sterkere deelnemers van dit toernooi."

De voormalig international verwacht ook dat Duitsland niet voor meer tegenstand gaat zorgen dan Kameroen. "Daarom hebben we door dit behaalde punt een reële kans de volgende ronde te bereiken. Dat wil echter niet zeggen dat we Saudi-Arabië onderschatten. Het krachtsverschil is gering."

Kameroen

Winfried Schäfer van Kameroen had gemengde gevoelens. "Mijn spelers zijn zeer teleurgesteld", zei de Duitser. "Ik zal ze voor het volgende duel tegen Duitsland weer bij de les moeten krijgen. Iedereen had zich meer van de wedstrijd voorgesteld."

Wel sprak hij van een terechte uitslag. "De eerste helft waren wij sterker. We misten echter de kans op de 2-0. Kort daarop scoorden de Ieren wel. Vanaf dat moment was onze tegenstander ook de betere. Achteraf mogen we blij zijn dat we tenminste nog de 1-1 hebben vastgehouden. Ik had de indruk dat de zenuwen ons ook parten gingen spelen."

Stand Groep E