NIEUWEGEIN - De Judo Bond Nederland (JBN) stelt Maarten Arens aan als bondscoach bij de mannen. Hij volgt in die functie het duo Cor van der Geest en Chris de Korte op. Dat tweetal blijft wel verbonden aan de JBN. Arens was binnen de judobond actief als coach van jongens-junioren.

De JBN had na de Olympische Spelen in Athene wat tijd nodig om de technische staf voor de komende tijd in te vullen. Volgens voorzitter Jos Hell had dat te maken met de financiële situatie. "Voor het komende jaar hebben we nu het financiële plaatje rond en konden we zaken doen", aldus Hell.

Cor van der Geest wordt de voorzitter van de technische staf, Chris de Korte blijft aan als technisch adviseur. Beiden zullen desgewenst hun eigen judoka's coachen tijdens internationale evenementen.

Van der Geest is de coach van onder anderen zijn zoons Elco en Dennis, De Korte begeleidt Mark Huizinga en Edith Bosch. Marjolein van Unen blijft binnen de JBN bondscoach van de vrouwen.

De JBN gaat wel op zoek naar nieuwe coaches bij de jongens- en meisjes junioren. Arens schuift door en bij de meisjes heeft Veronique Akkermans aangegeven te stoppen.