AMSTERDAM (ANP) - De komst van de Griekse spits Angelos Charisteas naar Ajax is zeker. De Amsterdamse voetbalclub bereikte donderdag een akkoord over de transfer met Duitse club Werder Bremen.

De 24-jarige Charisteas tekende een contract dat hem tot 30 juni 2008 aan de landskampioen bindt. Ajax maakte niet bekend hoeveel de club heeft betaald voor de Griek.

Stapje hoger

Op de website van Ajax toont de Griekse spits zich blij met zijn nieuwe club. "Ajax is een stapje hoger in mijn carrière. Het is een Europese topclub en ik wil graag in de komende drieënhalf jaar zoveel mogelijk prijzen winnen. Ik heb met Yannis Anastasiou gesproken en met Petri Pasanen, die nu bij Werder Bremen voetbalt. Beiden zeiden dat Ajax een fantastische club is om bij te spelen."

Vijf miljoen

De onderhandelingen tussen Ajax en de Bundesligaclub namen deze week serieuze vormen aan. Manager Klaus Allofs bracht naar buiten dat Werder bereid was Charisteas te laten gaan. De club zou naar verluidt 5 miljoen euro verlangen voor de aanvaller, die deze zomer met de Griekse nationale ploeg in Portugal de Europese titel veroverde.

Sucessen

Werder Bremen nam de 1,91 meter lange spits in 2002 voor 3 miljoen euro over van Aris Saloniki. Met die Duitse club vierde de Griek vorig seizoen grote sucessen door zowel het landskampioenschap te behalen als de nationale beker te winnen. Op het EK in Portugal was Charisteas drie keer trefzeker; hij maakte onder meer de winnende goal in de finale.

Opvolger Ibrahimovic

Ajax ziet in de kopsterke spits de opvolger van de Zweedse Zlatan Ibrahimovic, die aan het begin van dit seizoen overstapte naar het Italiaanse Juventus. Charisteas wilde zelf graag vertrekken bij Bremen, waar hij dit seizoen vaak tot bankzitten was veroordeeld.