MILAAN - Internazionale en AC Milan willen Clarence Seedorf uitwisselen. Als het aan beide stadgenoten ligt, speelt de Nederlandse middenvelder volgend seizoen in het rood-zwart van AC Milan. Seedorf moet deel uitmaken van een transfer van Francesco Coco naar Internazionale.

De 25-jarige verdediger van het Italiaanse nationale team speelde vorig seizoen op huurbasis bij Barcelona. Hij wilde echter niet meer terugkeren bij zijn werkgever AC Milan. Coco heeft inmiddels overeenstemming bereikt met Internazionale en beweert dat hij is betrokken bij een transfer waarvan ook Seedorf deel uitmaakt.

"De clubs zijn het eens over de dubbele transfer", liet Coco vanuit het trainingskamp van Italië in Japan weten. "Ik ben daar heel blij mee."

Het is onduidelijk of Seedorf bij de ruil betrokken wil zijn. De middenvelder is evenals zijn zaakwaarnemer onbereikbaar voor commentaar. Seedorf speelt vanaf 1999 voor Internazionale. De club kocht de Nederlander voor ruim 20 miljoen euro van Real Madrid.

Seedorf speelde in het seizoen 1995/96 ook al in Italië. Hij kwam toen uit voor Sampdoria, de club die hem overnam van Ajax.