Johanna Konta heeft zaterdag het WTA-toernooi van Miami op haar naam geschreven. De Britse nummer elf van de wereld was in de finale te sterk voor Caroline Wozniacki: 6-4 6-3. De Deense verloor daarmee haar derde finale van dit jaar.

Wozniacki, voormalig nummer één van de wereld, bereikte de afgelopen maanden al de eindstrijd in Doha en Dubai. Twee keer ging ze echter kansloos onderuit, tegen respectievelijk Karolina Pliskova en Elina Svitolina.

Ook tegen Konta had Wozniacki zaterdag weinig in te brengen. De 25-jarige Britse sloeg na anderhalf uur op haar eerste matchpoint direct toe.

Konta had in de halve finale afgerekend met de Amerikaanse veterane Venus Williams, Wozniacki bereikte de eindstrijd door revanche te nemen op de Tsjechische Pliskova.

Zevende

Het is voor Konta de belangrijkste toernooizege uit haar loopbaan. Nooit eerder was een Britse de sterkste in Miami. Eerder won Konta al de WTA-toernooien van Stanford en Sydney.

Ze komt dankzij haar zege in Miami de top tien van de wereldranglijst binnen en stijgt naar de zevende plek.

"Het geloof dat ik dit kan, zit er al in vanaf het moment dat ik nog een klein meisje was", zei Konta. "Maar ieders ontwikkeling verloopt anders. Ik had wat meer tijd nodig dan anderen. Ik wil dolgraag de beste tennisster ter wereld worden. Maar om dat te bereiken, heb ik nog heel wat werk te doen."