ZEIST - Rachid Bouazouan mist de komende tien duels van Sparta. De Rotterdamse club ging dinsdagmiddag akkoord met een schorsing van twaalf wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk.

De aanklager betaald voetbal deed dit schikkingsvoorstel na diens zware overtreding op Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles, afgelopen vrijdag op het Kasteel. Bouazouan ging in het duel met de Deventenaren (2-2) met gestrekt been in op Kokmeijer die daardoor een gecompliceerde beenbreuk opliep.

De koploper in de eerste divisie heeft ook zelf disciplinaire maatregelen genomen. De speler maakt voorlopig geen deel meer uit van de selectie en mag derhalve niet mee naar het trainingskamp in Turkijke, medio januari.

Aangifte

Kokmeijer overweegt nog of hij zelf aangifte zal doen tegen Bouazouan. Go Ahead Eagles is teleurgesteld over de hoogte van de straf voor de Spartaan. "We vinden dit niet bepaald in verhouding staan, maar weten dat de KNVB nu eenmaal vast zit aan regels in de tuchtrechtspraak. Daar is nu wel van afgeweken, maar het blijft te laag", aldus een woordvoerder van de club.

Gezien de ernst van de overtreding is de aanklager voorbijgegaan aan de maximale strafeis die in het reglement van de KNVB staat.

Dit gebeurde eerder in juni 1999. Jeffrey Taihuttu kreeg toen als speler van Helmond Sport hetzelfde strafvoorstel na een zware charge op Spartaan Jochem van der Hoeven, die een dubbele beenbreuk opliep. De tuchtcommissie schorste Taihuttu voor acht duels.