AMSTERDAM - Nordin Wooter staat op het punt over te stappen van Anorthosis Famagusta naar Panathinaikos. "De clubs zijn op enkele details na akkoord en moeten er uitkomen", aldus zijn zaakwaarnemer Hakim Slimani in De Telegraaf.

De ex-Ajacied bereikte een principeakkoord over een contract voor anderhalf seizoen, met een optie voor nog twee jaar. Wooter is in de wolken over zijn aanstaande vertrek naar de regerend Grieks kampioen. "Het is een mooie nieuwe stap in mijn carrière", aldus de 28-jarige aanvaller in De Telegraaf. "Voor het eerst sinds jaren speel ik weer eens Europees voetbal, want Panathinaikos zit nog in de UEFA Cup en heeft Sevilla geloot."

Wooter doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde op 28 augustus 1994 thuis tegen RKC (3-1) met een doelpunt in de hoofdmacht. Na drie seizoenen in Amsterdam verhuisde hij in 1997 naar Real Zaragoza en sindsdien kwam zijn loopbaan in een neergaande spiraal. Watford, RBC Roosendaal en Sporting Braga waren zijn volgende clubs. De afgelopen zomer tekende de aanvaller voor Anorthosis Famagusta op Cyprus.