LONDEN - Charlton Athletic heeft maandag in de Engelse voetbalcompetitie met 2-1 gewonnen van Fulham. Doelman Edwin van der Sar kreeg bij Fulham een basisplaats. Zijn ploeg doet het dit seizoen niet best, Fulham staat na de nederlaag van maandag vijftiende, met achttien punten uit evenveel duels.

Charlton behield de aansluiting met de subtop. De club behaalde 27 punten in achttien wedstrijden en staat zevende, op een punt van Liverpool. Thomas bracht Charlton maandag op voorsprong in de eerste helft, El Karkouri verdubbelde na rust de voorsprong. Radzinski scoorde tegen, maar de acht minuten die na die treffer nog resteerden waren voor Fulham te weinig om nog gelijk te maken.

Kerstmis

De spelers van Chelsea komen dit jaar nauwelijks toe aan het vieren van Kerstmis. Trainer Jose Mourinho heeft zijn manschappen opgedragen op kerstavond en op eerste kerstdag bij de club te verschijnen voor een training. Op tweede kerstdag speelt Chelsea de competitiewedstrijd tegen Aston Villa.

Mourinho hoopt met Chelsea de eerste landstitel sinds 1955 te behalen. Daarvoor moet veel opzij. "Familie is natuurlijk belangrijker dan voetbal, maar toch moeten we de 24e en de 25e aan de slag. We spelen nu eenmaal een wedstrijd op 26 december." De meeste ploegen in Engeland geven hun selectie in deze korte periode vrijaf op dagen dat er geen wedstrijd op het programma staat.

Parker

Middenvelder Scott Parker van Chelsea moet de kerstdagen gedwongen wel met rust doorbrengen, aangezien maandag bleek dat hij een bot in de voet heeft gebroken. Dat gebeurde zaterdag toen hij inviel in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Norwich. Parker is bij Chelsea geen basisspeler.