Monchi vertrekt aan het eind van het seizoen als technisch directeur van Sevilla. De 48-jarige oud-doelman, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met AS Roma, vervulde die functie bij de nummer drie van de Primera Division al sinds 2000.

Sevilla meldt dat er vrijdag een persconferentie is waarin het vertrek van Ramon Rodriguez Verdejo, zoals Monchi voluit heet, wordt toegelicht.

Monchi is al zeventien jaar lang de technische man bij Sevilla en wordt gezien als de drijvende kracht achter de successen van de club. Zo haalde hij toptalenten als Jesus Navas, Sergio Ramos en Jose Antonio Reyes al op jonge leeftijd binnen.

Onder het regime van Monchi won Sevilla tot aan dit seizoen drie jaar op rij de Europa League. In 2006 en 2007 werd bovendien de UEFA Cup, zoals het toernooi destijds heette, in de wacht gesleept. 

AS Roma is op zoek naar een technisch directeur nadat Walter Sabbatini in oktober vertrok. Bij de club van Kevin Strootman zou een contract voor drie jaar klaarliggen voor de Spanjaard.