Voetbal

André Paus aan de slag als hoofdtrainer van Griekse Larissa

De Griekse club Larissa heeft André Paus donderdag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 51-jarige Nederlander vertrekt daardoor bij FC Twente, waar hij actief was als scout.

Larissa promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau in Griekenland en bezet daar momenteel de twaalfde plaats in de zestien clubs tellende competitie. De ploeg staat drie punten boven de degradatiestreep.

Paus tekent een contract voor anderhalf jaar. De Grieken hebben een eenzijdige optie om het contract daarna te verlengen tot medio 2020. Op maandag zal de officiële presentatie plaatsvinden.

De oud-speler van onder meer FC Twente en Heracles Almelo werd in 2016 ontslagen bij het Cypriotische Anorthosis Famagusta. In november ging hij in Enschede aan de slag als scout van zijn oude club.

In Nederland was Paus nooit actief als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Wel had hij na zijn profcarrière Jong Vitesse en de amateurs van WKE, Spakenburg en Lienden onder zijn hoede.

Bosvelt

Niet alleen Paus, maar ook Paul Bosvelt vertrekt bij FC Twente. Het contract van de 47-jarige trainer wordt niet verlengd.

De 24-voudig international was trainer van Jong FC Twente, waarmee hij onderaan staat in de Tweede Divisie. Bosvelt was sinds 2012 werkzaam in Enschede. Hij is daarnaast assistent-coach bij Jong Oranje.

"Paul heeft een moeilijk seizoen met Jong FC Twente", zegt technisch directeur Jan van Halst op de clubsite. "We weten allemaal dat de chaotische zomer daarin een rol speelt. Desondanks hebben we besloten om na dit seizoen afscheid van hem te nemen."

Lees meer over:
Tip de redactie