Wielrennen

Gilbert schrijft eindklassement Driedaagse De Panne op zijn naam

Philippe Gilbert heeft donderdag het eindklassement in de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam geschreven. De Belg verdedigde met succes zijn leidende positie in het klassement tijdens de afsluitende tijdrit, die werd gewonnen door Luke Durbridge.

De Australiër legde de 14 kilometer in De Panne af in 17.38. Daarmee bleef de renner van Orica-Scott Sylvain Chavanel nipt voor. De Fransman finishte in dezelfde tijd. Alexander Kristoff werd derde op twee seconden.

Gilbert zette de zevende tijd neer en volgt met zijn eindzege Lieuwe Westra op. De inmiddels gestopte Fries won de Belgische rittenkoers vorig jaar in dienst van Astana.

Gilbert zei na afloop tegen Sporza dat hij aanvankelijk niet in De Panne had willen starten. "Deze koers stond niet in mijn programma. Nu ben ik heel blij dat ik hier toch nog kon meedoen, als voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen."

"De conditie is goed en ook mentaal ben ik sterk", aldus Gilbert. "Ver vooruitkijken doe ik nog niet. In eerste instantie ligt de focus op Vlaanderen, het komende weekeinde."

Koning

Peter Koning was donderdag de beste Nederlander in 18.14. De renner van Aqua Blue Sport had zelfs even de beste tijd in handen en werd uiteindelijk negende.

Gilbert verwijst in het eindklassement de Oostenrijker Matthias Brändle en de Noor Alexander Kristoff naar de plaatsen twee en drie. Pim Ligthart is op de achtste plaats de beste Nederlander, vlak voor Boy van Poppel (negende).

Eerder op donderdag sprintte Kittel naar de zege in de ochtendetappe. Hij versloeg Kristoff en Sacha Modolo in de massasprint.

Ronde van Vlaanderen

De 34-jarige Gilbert is bij Quick-Step Floors zondag een van de kopmannen in de Ronde van Vlaanderen. De Belgische kampioen ontbrak in de laatste vier edities.

Gilbert deelt het kopmanschap zondag met Tom Boonen. De Belg is aan zijn laatste weken als profrenner bezig en won 'Vlaanderens Mooiste' al drie keer. Niki Terpstra is eveneens opgenomen in de ploeg van Quick-Step.

NUwerk

Tip de redactie